Boeken
Magisch (verhalenbundel)
Van Jen Minkman en andere auteurs

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen 'Magisch'!
De wereld achter het water
Van Jen Minkman

Leia en Walt zijn op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Cornwall in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een ideale samenleving zijn tekortkomingen heeft.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?


Het boek van voorheen
Van Jen Minkman

De zestienjarige Leia woont al sinds haar tiende in het landhuis en leidt daar een geïsoleerd leven, samen met de rest van de jongeren. Diep vanbinnen is ze altijd nieuwsgierig geweest naar wat er schuilt achter de Muur die het eiland in tweeën deelt.
Wanneer ze op een avond wegrent van Sol, hun wrede leider, ontmoet ze Walt, een van de Dwazen van achter de Muur. Hij vertelt een heel andere waarheid dan waarmee ze is opgegroeid. Wat blijft er nog over van haar wereld als de Muur uiteenvalt?

Het Boek van Voorheen zet de lezers aan het denken over hun cultuur, de wereld waarin ze leven en de plek die ze innemen. Hoeveel van die wereld neem je aan zonder het in twijfel te trekken?
***


Het Laatste Licht
Van Jen Minkman

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn... maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

De Jongen Uit Het Woud
Van Jen Minkman

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Ze kan haar geluk niet op als ze op het schoolfeest eindelijk in contact met hem komt. Maar dan zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Haar zomervakantie begint met een gebroken hart en liefdesverdriet dat langzaam moet slijten.
Een paar dagen later vindt ze Michael in het woud als hij tijdens een onweersbui met zijn motor een ongeluk heeft gehad. En vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael is na de klap op zijn hoofd namelijk compleet veranderd... en hij wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wèl vertrouwen?
Kan de jongen die je hart heeft gebroken, het ooit nog terugwinnen...?
Schaduw van de tijd
Van Jen Minkman

Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste werkjaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
Maar al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo's en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij... en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?
Soms is het verleden nog niet echt voorbij.
Back to school!
Van Jen Minkman

Op het Erasmuscollege in Den Haag gebeurt van alles. Schoolfeesten, buitenlandse reizen, maar ook drugsmisbruik. Vera komt erachter dat een paar jongens op school iets met de drugshandel op het Erasmuscollege te maken hebben. Maar haar aandacht wordt danig afgeleid door de grootste hunk van de klas die haar wil versieren.
Het grootste probleem? Ze is zijn docent.*****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten